Cozonac Panettone cu ciocolata si fructe.


Cozonacul panettone este Italienesc.exista mai multe tehnici si retete de preparare.Eu va prezint una usoara si care sigur ese 100% ,daca respecti toti pasii.Suna complicat de gatit,dar cu reteta mea vei incerca si tu sigur acest cozonac delicios,pufos,aromat si foarte gustos.


ingrediente:
500g faina
250ml apa calduta
7g drojdie uscata
50g zahar
1 pachet zahar vanilat
120 ml iaurt simplu
2 oua
50g caise uscate
100g coaja confiata lime/lamiie
70g fulgi de ciocolata
sare
ulei

Intrun vas adaugam apa,zaharul si drojdia amestecam si lasam deoparte 5 minute.
Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul vanilat,praful de sare,ouala,iaurtul si treptat amestecul de drojdi.
Incorporam totul bine.apoi tapetam bine bancul de lucru si framintam aluatul 10 minute.Acesta trebuie sa fie moale, dar nu lipiciosadaugam caisele,ciocolata si coaja confiata.Framintam bine..Adaugati ulei pe bancul de lucru daca e nevoie.Punem aluatul format intr-un bol si lasam la crescut 2 ore.
Dupa impartim aluatul in 2 bile 2gale si le asezam in forme de 15 cm diametru.Acopirim cu un prosop curat si lasam la crescut inca o ora.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 30 minute.
Decoram cu un amestec de 50g zahar pudra+zeama de lamiie.

Si uitati ce frumuseti de cozonac aveti pe masa de sarbatoare.Pofta mare si va doresc sarbatori fericite.
Pentru detalii video accesati linkul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=3NRryhVgoFI


Comentarii

Postări populare