Prajitura Mielut de Pasti

Mielutul de Pasti este o prajitura ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare.Ma impart cu      reteta mea traditionala care o pregatesc in  fiecare an.Mielutul este foarte pufos,fraged si aromat.
Este foarte dragalas si fura privirile atit maturilor cit ,si copiilor.

Capacitatea formei este de 0,8l.
Ingrediente:
100g unt sau margarina
100g zahar
1pachetel zahar vanilat
un praf de sare
2 oua medii
coaja rasa la o lamiie
60g nuci sau migdale (decojite) tocate
60g faina
60g amidon
8g praf de copt
zahar pudra

Intr-un bol amestecam bine cu un tel untul moale si zaharul.Treptat adaugam cite un ou.Peste compozitie cerneti faina,amidonul,zaharul vanilat si praful de copt.Incorporati bine cu o spatula, apoi adaugati coaja rasa de lamiie si migdalele tocate.
Pregatim forma.Tapetam bine forma cu un strat de unt si unul de faina.Inlaturati excesul de faina.
Turnati aluatul in forma.Puneti forma in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 40 min.
Dupa ce sa copt scoateti din cuptor si lasati la racit.Ornati cu zahar pudra.
Dragii mei va doresc ca acesta sfinta sarbatoare sa va lumineze sufletele,sa va umple inimile de bunatate si dragoste.Va multumesc ca ma urmaritit.Si daca va placut reteta apreciati-ma cu un like si abonati-va la canalul meu de YouTube.Paste Fericit !!!
Detalii video in link:
https://www.youtube.com/watch?v=cSTEtCYM-EY

Comentarii

Postări populare