Zefir de casa cu piure de mere!!!
Zefir de casa cu piure de mere!!!
Ingrediente: 125 g piure de mere
100g zahar
1 albus
20g gelatina sau 5 g agar- agar
200g zahar
75 ml apa
100 g zahar pudra
arome si coloranti
In loc de 75 ml apa puteti folosi un sirop de zmeura pentru a da culoare naturala si fara multi coloranti.
Eu am avut piureul gata facut.Dar daca nu aveti piureul de mere luati o craticioara si puneti merele decojite,taiate sa fiarba pina obtineti un piureu.Apoi adaugati zaharul in piureu si mai fierbeti pina se topeste zaharul.Lasati compozitia la rece.
Pentru prepararea siropului avem nevoie de o cratita in care punem 200 g zahar si 75 ml apa fierbem cca 5 min.
Concomitent mixam albusul si piureul de mar.Dupa ce masa devine alba adaugam si gelatina.Cind siropul este gata turnam cite putin in piureul de mere si mai mixam dupa 5 min.
Zefirului ii puteti da culoare si orice alte arome.Eu am folosit arome de zmeura,lavanda si vanilie.
Compozitia o puneti intr-un posh si intr-o tava tapetata cu hirtie le da-ti o forma care doriti.
Ingrediente: 125 g piure de mere
100g zahar
1 albus
20g gelatina sau 5 g agar- agar
200g zahar
75 ml apa
100 g zahar pudra
arome si coloranti
In loc de 75 ml apa puteti folosi un sirop de zmeura pentru a da culoare naturala si fara multi coloranti.
Ingredients: 125 g applesauce
100g sugar
1 egg white
15 g gelatin or agar-agar 5 g
200g sugar
75 ml water
100g caster sugar
fragrances and dyes
75 ml water instead of a raspberry syrup can be used to give natural color and without many colors.
Mod de preparare:Eu am avut piureul gata facut.Dar daca nu aveti piureul de mere luati o craticioara si puneti merele decojite,taiate sa fiarba pina obtineti un piureu.Apoi adaugati zaharul in piureu si mai fierbeti pina se topeste zaharul.Lasati compozitia la rece.
Pentru prepararea siropului avem nevoie de o cratita in care punem 200 g zahar si 75 ml apa fierbem cca 5 min.
Concomitent mixam albusul si piureul de mar.Dupa ce masa devine alba adaugam si gelatina.Cind siropul este gata turnam cite putin in piureul de mere si mai mixam dupa 5 min.
Zefirului ii puteti da culoare si orice alte arome.Eu am folosit arome de zmeura,lavanda si vanilie.
Compozitia o puneti intr-un posh si intr-o tava tapetata cu hirtie le da-ti o forma care doriti.
Lasam zefirul sa se usuce(intareasca) timp de 24 ore apoi unim cite 2 si presuram si tavalim prin zahar pudra!
Sunt foarte aromate si mult mai delicioase decit cele din comert.Pofta Buna!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu