Zefir de casa cu piure de mere!!!

                                                       Zefir de casa cu piure de mere!!!


Ingrediente: 125 g piure de mere
                    100g zahar
                    1 albus
                    20g gelatina sau 5 g agar- agar
                    200g zahar
                    75 ml apa
                     100 g zahar pudra
                    arome si coloranti
In loc de 75 ml apa puteti folosi un sirop de zmeura pentru a da culoare naturala si fara multi coloranti.

Ingredients: 125 g applesauce
                    100g sugar
                    1 egg white
                    15 g gelatin or agar-agar 5 g
                    200g sugar
                    75 ml water
                     100g caster sugar
                    fragrances and dyes
75 ml water instead of a raspberry syrup can be used to give natural color and without many colors.
                                                          Mod de preparare:

Eu am avut piureul gata facut.Dar daca nu aveti piureul de mere luati o craticioara si puneti merele decojite,taiate sa fiarba pina obtineti un piureu.Apoi adaugati zaharul in piureu si mai fierbeti pina se topeste zaharul.Lasati compozitia la rece.
Pentru prepararea siropului avem nevoie de o cratita in care punem 200 g zahar si 75 ml apa fierbem cca 5 min.

Concomitent mixam albusul si piureul de mar.Dupa ce masa devine alba adaugam si gelatina.Cind siropul este gata turnam cite putin in piureul de mere si mai mixam dupa 5 min.
Zefirului ii puteti da culoare si orice alte arome.Eu am folosit arome de zmeura,lavanda si vanilie.




Compozitia o puneti intr-un posh si intr-o tava tapetata cu hirtie le da-ti o forma care doriti.
Lasam zefirul sa se usuce(intareasca) timp de 24 ore apoi unim cite 2 si presuram si  tavalim prin zahar pudra!




Sunt foarte aromate si mult mai delicioase decit cele din comert.Pofta Buna!!!




Comentarii

Postări populare