Zefir cu gust de mere si scortisoara!!!
Zefir cu piure de mere si scortisoara!!!
Ingrediente: 250 g piure de mere
200g zahar
2 albusuri
40 g gelatina sau 10 g agar- agar
400 g zahar
150 ml apa
100 g zahar pudra
scortisoara
Ingredients: 250 g applesauce
200g sugar
2 egg whites
40 g gelatin or agar-agar 10 g
400g sugar
150 ml water
100g caster sugar
cinnamon
Mod de preparare:
Decojiti si taiati merele cubulete si cu foarte putina apa fierbeti pina obtineti un piureu apoi adaugati cele 200 g zahar si mai firbeti pina zaharul se topeste.Tot aici adaugati si scortisoara dupa gust.
Ingrediente: 250 g piure de mere
200g zahar
2 albusuri
40 g gelatina sau 10 g agar- agar
400 g zahar
150 ml apa
100 g zahar pudra
scortisoara
Ingredients: 250 g applesauce
200g sugar
2 egg whites
40 g gelatin or agar-agar 10 g
400g sugar
150 ml water
100g caster sugar
cinnamon
Mod de preparare:
Decojiti si taiati merele cubulete si cu foarte putina apa fierbeti pina obtineti un piureu apoi adaugati cele 200 g zahar si mai firbeti pina zaharul se topeste.Tot aici adaugati si scortisoara dupa gust.
Lasam piureul la rece pentru citeva ore sau il faceti cu o zi inainte!!!
Dupa ce piureul sa racit il punem in bolul mixerului si cu cele 2 albusuri mixam pina obtinem o masa densa si lucioasa apoi adaugam si gelatina .Tot in acest timp ne ocupat si de sirop.Punem intr-o cratita 400 g zahar si 150ml apa si fierbem cca 10 min pina obtinem o consistenta de sirop.
Micsoram vitaza mixerului si adaugam cite foarte putin siropul continuu apoi marim viteza la maxim si continuam sa batem inca 5 min pina compozitia se va ingrosa.Punem in posh si dam o forma la dorinta zefirului .
Zefirul trebuie lasat cel putin 6 ore la uscat sau 24 ore pentru a se forma o pelicula care nu se va lipi de miina .Unim cite doua si tavalim prin zahar pudra.
Servim cu placere alaturi de o ceasca de ciai fierbinte !!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu