Brezeln Salz
Ingrediente:
500g faina
250ml apa calduta
50 ml ulei
25g drojdie proaspata
sare
1litru apa
2lingurițe bicarbonat de sodiu
1l zahar
sare de mare
susan
Mod de preparare:
In vasul cu apa calduta dizolvati drojdia.Apoi adaugati zaharul si 5 linguri faina.Lasati la crescut 5 minute.Apoi turnati compozitia peste faina.adaugati praful de sare si uleiul.Formati un aluat cu ajutorul miinilor.Apoi acopritil cu o folie de plastic si punetil la loc caldut la crescut pentru o ora
Uitati cit de bine a crescut! Impartiti aluatul in 7 parti egale.Apoi Modelatil cu miinile in forma de sfoara nu prea subtire, apoi capetele le impletiti.
Dupa ce ati modelat covrigii.Punem apa la fiert+cele 2 linguri de bicarbonat.Apoi fierbem fiecare covrig in apa cu bicarbonat fiecare cite un minut.
Presurati cu susan si/sau sare de mare .
Punem tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.
Uitati cit sunt de frumosi.Foarte gustosi ii puteti servi cu unt sau simpli.Cu ciai sau bere ....
Pentru detalii video accesati linkul:
https://www.youtube.com/watch?v=nayUQgs3PYw
Comentarii
Trimiteți un comentariu